1. Flexibiliteit: 3CX is een softwaregebaseerd telefoniesysteem dat kan worden gehost op uw eigen servers of in de cloud. Dit betekent dat u het kunt aanpassen aan uw specifieke bedrijfsbehoeften en dat u het eenvoudig kunt schalen naarmate uw bedrijf groeit. 
  2. Gebruiksvriendelijkheid: De intuïtieve interface van 3CX maakt het gemakkelijk voor medewerkers om het systeem te gebruiken en te beheren. Met de mobiele app kunnen medewerkers ook communiceren en samenwerken vanaf hun smartphones. 
  3.  Kostenbesparingen: Door gebruik te maken van VoIP-technologie kan 3CX bedrijven helpen besparen op telefoonkosten. Het elimineert de noodzaak van dure hardware en biedt goedkopere internationale tarieven. 
  4.   Geavanceerde functies: 3CX biedt een breed scala aan geavanceerde functies, zoals videoconferenties, call centerfunctionaliteit, webconferenties, integratie met populaire zakelijke toepassingen en meer.
  5. Betrouwbaarheid: Met 3CX kunnen bedrijven rekenen op een hoge beschikbaarheid en betrouwbaarheid, waardoor storingen en downtime worden verminderd. 
  6. Beveiliging: 3CX biedt een uitgebreid beveiligingspakket, waaronder encryptie van gesprekken en beveiliging tegen hacking en fraude.
  7.   Klantenservice: 3CX biedt uitstekende klantenservice en technische ondersteuning, inclusief een uitgebreide kennisbank, handleidingen en webinars. Er is ook een communityforum waar gebruikers ideeën kunnen delen en problemen kunnen oplossen.